18 nye modeller fra Toyota

Toyota har mumlet om en stor modelloffensiv lenge. Vi venter og venter. Nå avslører sjefen selv at det skal komme, og det fort.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota hadde planlagt å selge 10,4 millioner biler i 2009. Det anslaget er senket til 9,7 millioner biler. På grunn av reduserte prognoser for 2009 har presidenten for Toyota, Katsuaki Watanabe, uttalt at han vil øke trykket i Europa med 18 nye modeller. Og ikke nok med at det, han sier også at det skal være lavutlippsbiler. Dette skal være gjennomført innnen utgangen av 2009. Det er den europeiske bransjeavisen Automotive News som melder dette.

Det vil si at det blir travle tider fremover, og at forhandlere over hele Europa burde være i full sving med å bygge ut butikklokalene.

Bytte bil? Sjekk hva bilen din er verdt

De tre første

Det er 16 måneder til vi er ferdige med 2009, og da skal det være 18 nye modeller ute. Den første bolken er ny Avensis, iQ og Urban Cruiser som vises på bilutstillingen i Paris i begynnelsen av oktober. I tillegg kommer det ny Prius og enda en hybridbil på bilutstillingen i Detroit i januar 2009.

Her er det første bildet av nye Avensis, som sannsynligvis kan bli Norges mest solgte neste år.
Her er det første bildet av nye Avensis, som sannsynligvis kan bli Norges mest solgte neste år. Vis mer

18 nye modeller fra Toyota

  1. Store bilder av nye Toyota-modeller
iQ er under tre meter lang.
iQ er under tre meter lang. Vis mer
Bybilen Urban Cruiser.
Bybilen Urban Cruiser. Vis mer


Avensis kommer til Norge i februar både som stasjonsvogn og sedan. Den vil konkurrere med etablerte modeller som Mondeo og Passat, men vil også få spennende Opel Insignia som konkurrent.

Toyota sier ikke så mye om neste Avensis, annet enn at den skal komme med motorer med lavere Co2-utslipp enn i dag.

Kollisjonspute i bakruten

Toyota kommer også med en spennende småbil som er mindre enn tre meter lang. Den heter iQ og vil bli en bybil med plass til fire personer. IQ kommer til Norge vinteren 2009.

Co2-utslippet skal ligge på 99 gram på den gjerrigste motoren. Den får også som den første bil i verden kollisjonspute som dekker bakruten.

Drivstoffgjerrig Cruiser

Neste nyhet er Toyotas nye bykriger Urban Cruiser klar. Toyota ønsker nok med dette å knytte Cruiser-navnet til en drivstoffgjerrig småbil. Urban Cruiser vil bli utstyrt med en 1,4-liters D-4D dieselmotor og firehjulstrekkvarianten vil slippe ut 133 gram Co2. Urban Cruiser nærmer seg Norge til våren 2009.

Etter dette blir det også tett videre utover i 2009.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer