18 nye modeller fra Toyota

Toyota har mumlet om en stor modelloffensiv lenge. Vi venter og venter. Nå avslører sjefen selv at det skal komme, og det fort.

Publisert
Sist oppdatert

Toyota hadde planlagt å selge 10,4 millioner biler i 2009. Det anslaget er senket til 9,7 millioner biler. På grunn av reduserte prognoser for 2009 har presidenten for Toyota, Katsuaki Watanabe, uttalt at han vil øke trykket i Europa med 18 nye modeller. Og ikke nok med at det, han sier også at det skal være lavutlippsbiler. Dette skal være gjennomført innnen utgangen av 2009. Det er den europeiske bransjeavisen Automotive News som melder dette.

Det vil si at det blir travle tider fremover, og at forhandlere over hele Europa burde være i full sving med å bygge ut butikklokalene.

Bytte bil? Sjekk hva bilen din er verdt

De tre første

Det er 16 måneder til vi er ferdige med 2009, og da skal det være 18 nye modeller ute. Den første bolken er ny Avensis, iQ og Urban Cruiser som vises på bilutstillingen i Paris i begynnelsen av oktober. I tillegg kommer det ny Prius og enda en hybridbil på bilutstillingen i Detroit i januar 2009.

Avensis kommer til Norge i februar både som stasjonsvogn og sedan. Den vil konkurrere med etablerte modeller som Mondeo og Passat, men vil også få spennende Opel Insignia som konkurrent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer