Styr unna disse

19 biler som stopper mest langs veien

Er du på jakt etter en pålitelig bruktbil, er det noen modeller du muligens bør styre unna. Toyota Yaris, derimot ...

3,5 MILLIONER BILER: NAFs søsterorganisasjon ADAC hjalp 3,7 millioner biler med problemer langs veien i 2019. I denne statistikken avslører de hvilke biler som stopper mest. Foto: ADAC
3,5 MILLIONER BILER: NAFs søsterorganisasjon ADAC hjalp 3,7 millioner biler med problemer langs veien i 2019. I denne statistikken avslører de hvilke biler som stopper mest. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødstopp-statistikken til Norges Automobil-Forbunds tyske søsterorganisasjon ADAC for 2020 avslører hvilke biler som oftest trenger hjelp langs veien. 19 bilmodeller peker seg ut som verstinger, med antall nødstopp langt over gjennomsnittet for klassen. Bilene som ADAC har plukket ut som «flopper», tilhører de dårligste fem prosentene av bilene i hver årgang.

Totalt i nødstopp-statistikken inngår over 3,7 millioner biler som fikk hjelp av de gule englene, som ADACs hjelpere kalles, langs tyske veier i 2019. Med så stort datagrunnlag gir dette et godt bilde av hvor driftssikre de forskjellige årgangene av 113 bilmodeller fra 25 merker er.

Styr unna disse

Flest problemer av alle bilene i undersøkelsen er det Kia Ceed fra 2011 og 2012 som har. De nyere utgavene av bilen er blitt bedre. Blant «floppene» finner vi også mange andre populære biler som nyere Nissan Qashqai, Opel Insignia og Ford S-Max, samt eldre Peugeot 308, Mercedes-Benz E-klasse og Hyundai i20, for å nevne noen.

Bilen med klart færrest problemer og nødstopp, også inkludert biler av eldre årganger enn 2010 som vi viser her, er Toyota Yaris. Den har god eller svært god driftssikkerhet i alle årganger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.