19-millioners Bugatti-plask

Har du noen gang kjent kaldsvetten renne og pengene fly ut av lommeboka etter en litt hard og utilsiktet "dult"?

Dette er sannsynligvis en av tidenes dyreste utforkjøringer. Foto: Youtube
Dette er sannsynligvis en av tidenes dyreste utforkjøringer. Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi regner med at denne sjåføren virkelig kjente at han levde da sjøsprøyten stod som en vegg over den svært ekslusive Bugattien.

Voldsom bil

Bugatti Veyron er superbilen med ytelser som ubestridt befinner seg i toppklasse. Den har intet mindre enn en 16-sylindret motor, med fire turboladere, åtteliters slagvolum og 1.001 hestekrefter. Dreiemomentet er 1.250 newtonmeter fra 2.200 til 5.500 omdreininger. Den klarer 0 til 100 på 2,5 sekunder, 0 til 200 på 7,3 sekunder og 0 til 300 på 16,7 sekunder. Hvis det skulle herske noen tvil er dette ekstremt raskt. Toppfarten er 407 kilometer i timen.

Bilen burde være forholdsvis lettkjørt siden den har syvtrinns dobbelkløtsj automatgirkasse og firehjulsdrift basert på en Haldex-kobling fra Sverige.

Veyron har også launch-control, i likhet men en rekke andre sportsbiler, og dette gjør igangkjøring fra stillestående spesielt interessant. Du bremser med venstre fot og gir gass med høyre. Når du slipper bremsen skal det ta mindre enn ett minutt før bilen passerer 400 kilometer i timen.

Forbruket er høyere enn på noen annen bil. På blandet kjøring bruker den 2,41 liter per mil og ved full gass er forbruket 11,5 liter på mila. Det betyr at tanken på 100 liter ikke holder mange minuttene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer