1999: Årtusenets motorsykkelår

Raskest; Suzuki sprenger 300 km/t-grensen. Størst; BMW utfordrer Honda Goldwing i luksustouring. Eldst; Kawasaki tar et dypdykk i historien som får Harley-Davidson til å virke moderne. Motorsyklister kan glede seg til over 25 nye eller kraftig oppdaterte sykler neste år.

MC-messen i München strekker seg over syv saler på denne størrelsen.
MC-messen i München strekker seg over syv saler på denne størrelsen. Vis mer
Publisert

Neste års modeller er lansert på den internasjonale mc-messen som nå pågår i München. Årtusenets siste modellår byr på flere modeller og et bredere utvalg motorsykler enn noen gang. Suzuki topper nyhetene med sin 300 km/t pluss GSX1300R, men det er betydelig utvikling i samtlige mc-kategorier.

Likevel er 99-sesongen fattigere på nytt enn man kunne vente. Årsaken er delvis asia-krisen, og delvis at de fleste produsenter sparer litt på kruttet før saftige modellanseringer til år 2000. Alle de spennende modellnyhetene til tross, det mektigste inntrykket fra München-messen er spennvidden i modellkategorier, prisklasser og bruksområder.

F.eks. har scootermarkedet i Europa, som nå omfatter opp til 400-kubikkere (ny Suzuki), snart like stor betydning som markedet for vanlige motorsykler. Og innen motorsykler finnes det kjørestøy skreddersydd for et hvert behov – problemet er rett og slett å orientere seg i faktajungelen.

Det gjenspeiler seg også i at den rene motorsykkelmessen i München, som har tatt over for Køln (IFMA) som Tysklands annethvertårlige messested, legger beslag på langt større areal enn Køln-messen for to år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer