2 ganger 500 hk i Mercedes CL

Selv ikke en CL 600 er sprek med sine 367 hestekrefter. Mercedes har sikkert fått høre det av kresne kunder og har nå fikset det en gang for alle.

Publisert
Sist oppdatert

Nesten usynlige forandringer i design og to gedigne motorer skal hjelpe på entusiasmen rundt Mercedes’ tunge kupe. Nye SL, CLK og E-klasse har gjort at S-klasse og CL har havnet litt skyggen.

To turboer

Mercedes har tatt en 5,5 liter stor V12 og montert to turboer (biturbo) med to vannavkjølte ladeluftkjølere. Dette resulterte i en enorm effektforbedring og CL 600 vil fra 2003 kunne smykke seg med 500 hestekrefter og 800 newtonmeter fra 1.800 omdreininger. CL 600 vil da få en akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen på 4,8 sekunder. Toppfarten vil fortsatt være begrenset til 250 kilometer i timen.

AMG for de sportslige

AMG holder seg fortsatt til kompressor. AMG-varianten med 500 hestekrefter får en 5,5 liters V8-motor. Akselerasjonen er den samme som for V12 modellen selv om dreiemomentet stopper på 700 newtonmeter. Denne motoren finnes allerede i en noe svakere variant i SL 55 AMG og E 55 AMG. Der er ytelsen 476 hestekrefter.

V8-motoren på 306 hestekrefter forblir urørt.

Relaterte artikler

 • Her finner du våre Mercedes-tester
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer