2. Peugeot 307

Eldstemann i gjengen holder seg godt. 307s sterkeste side er komfort og storbilfølelse.

Publisert
Sist oppdatert

Det som først og fremst skiller 307 fra Golfen er kjøreegenskaper under forskjellige forhold og detaljkvalitet. Målt sveiseskjøt mot sveiseskjøt gir Golfen ett klart bedre inntrykk.

Komfortabel

Elementene for komfortabel langturkjøring er på plass. Lydnivået er akseptabelt, du sitter godt og fjæringen er komfortabel. 307 takler også svingete veier, men ikke fullt så overbevisende som Golfen. Heller ikke bremser og styrefølelse når opp på Golfens nivå.

En ting som er spesielt for 307 er at du føler du kjører en mye større bil. Utforming av frontrute og dashbord gjør kupeen luftig, dessuten er takhøyden sjenerøs.

Fin motor

Vi liker 1,6-literen på 110 hestekrefter godt. Den er sprek nok til å gi en sportslig kjøreopplevelse, og lydsvak og harmonisk nok til bykjøring. 0-100 km/t går unna på 10,3 sekunder, over sekundet raskere enn Golfen. Girkassen er lettsjaltet, men gir ikke den helt stor mekaniske nytelsen.

Praktisk

Store bakdører gir lett tilgang på det som lenge var klassens romsligste bakseter. Det er fortsatt god plass, og spesielt kupebredden utmerker seg i 307. Selv om tommestokken viser litt større plass til bena i Golfen oppleves plassen som større i 307.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer