2. Renault Scenic: Fremtidsbilen

Nye Renault Scenic lever opp til sin stolte arv og tar sølvmedaljen i vår store fleksibiltest.

Publisert
Sist oppdatert

Renault var den første europeiske bilprodusenten som lanserte en flerbruksbil. Den kom i 1984 og fikk navnet Espace. 12 år etter, i 1996, fulgte den franske produsenten opp med en ny spennende bil, Scenic. Denne la grunnlaget for en helt ny bilklasse - fleksibilene. Renault har med andre ord stolte tradisjoner å leve opp til.

Syvseter kommer

Andre generasjon Scenic ble lansert den 1. november i år og til våren kommer en syvseterversjon ved navn Grand Scenic. Modellen vi har testet er altså en femseter, uten at det forhindret vår begeistring for bilen. Scenic er nemlig den uten sammenligning friskeste av våre fem rivaler. Utvendig er den spenstig og fremtidsrettet og innvendig kjennetegnes den ved sentralt plasserte, digitale instrumenter.

Det moderne inntrykket styrkes ved at vårt testeksemplar var utrustet med et fantastisk nøkkelkort. Dette trenger man aldri å fjerne fra lommen eller vesken. Alt du trenger å gjøre er å åpne bilen og trykke på startknappen - kortet signaliserer til dørlås og tenningslås at alt er i orden. Grunnversjonen mangler denne funksjonaliteten, men har erstattet den tradisjonelle nøkkelen med en enklere variant av nøkkelkortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer