Prissjekk

200 % prisforskjell!

Det er et hav av ulike spylervæsker som tåler vinterens gang der ute. Vi har sjekket hvor det er billigst.

SPYLEVESKE: Har du kanskje gjort feil hele livet? Prøv dette neste gang du fyller på med spyleveske. Video: Rune M. Nesheim. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot kaldere tider og da er det viktigere enn noen gang å ha en spylervæske i bilen som tåler kuldegradene Norge har å by på om vinteren.

Men hva skjer egentlig om man bruker restene av sommespylervæsken som står i garasjen? Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, har rådene du bør vite.

– Sommerspylervæske kan i verste fall ødelegge spylersystemet i bilen din. Grunnen er at den kan fryse og at deler av systemet kan sprekke. Har man sommerspylervæske på spylervæsketanken nå, bør man blande den ut med en spylervæske som tåler vintertemperaturer.

Han forteller at dersom det er kaldt ute, vil sommerspylervæsken stivne til.

– I verste fall fryser det såpass at den ikke kommer gjennom systemet til rutene. Den kan også fryse på frontruta.

Selv om man kan drukne i ulike merker, spylervæsker som tåler ulike temperaturer og pristilbud, er det spesielt én ting som er viktig når man skal velge spylervæsken.

– Det viktigste er å ha en spylervæske som tåler vintertemperaturer så du både får rene ruter og spylervæskeanlegget i bilen ikke blir ødelagt, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer