Prissjekk

200 % prisforskjell!

Det er et hav av ulike spylervæsker som tåler vinterens gang der ute. Vi har sjekket hvor det er billigst.

SPYLEVESKE: Har du kanskje gjort feil hele livet? Prøv dette neste gang du fyller på med spyleveske. Video: Rune M. Nesheim. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot kaldere tider og da er det viktigere enn noen gang å ha en spylervæske i bilen som tåler kuldegradene Norge har å by på om vinteren.

Men hva skjer egentlig om man bruker restene av sommespylervæsken som står i garasjen? Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal, har rådene du bør vite.

– Sommerspylervæske kan i verste fall ødelegge spylersystemet i bilen din. Grunnen er at den kan fryse og at deler av systemet kan sprekke. Har man sommerspylervæske på spylervæsketanken nå, bør man blande den ut med en spylervæske som tåler vintertemperaturer.

PASS PÅ: Det er viktig å sjekke hvilken temperatur spylervæsken du skal kjøpe tåler. Tar du feil her, kan du risikere å ødelegge spylervæskeanlegget i bilen. Foto: Celina Stamper
PASS PÅ: Det er viktig å sjekke hvilken temperatur spylervæsken du skal kjøpe tåler. Tar du feil her, kan du risikere å ødelegge spylervæskeanlegget i bilen. Foto: Celina Stamper Vis mer

Han forteller at dersom det er kaldt ute, vil sommerspylervæsken stivne til.

– I verste fall fryser det såpass at den ikke kommer gjennom systemet til rutene. Den kan også fryse på frontruta.

Selv om man kan drukne i ulike merker, spylervæsker som tåler ulike temperaturer og pristilbud, er det spesielt én ting som er viktig når man skal velge spylervæsken.

– Det viktigste er å ha en spylervæske som tåler vintertemperaturer så du både får rene ruter og spylervæskeanlegget i bilen ikke blir ødelagt, sier han.

Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal. Foto: NAF
Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Sødal. Foto: NAF Vis mer

Du finner hvor kalde temperaturer spylervæsken tåler på beholderen. Det kan være noe forskjell på spylervæsken, men Sødal forteller at de aller fleste som selges både i butikkene og på bensinstasjonene gjør jobben.

Stor prisforskjell

Vi har laget en oversikt over flere av de største salgsstedene for spylervæske. Det er 15,54 kroner literen, eller over 200 prosent, som skiller den billigste spylervæsken fra Jula og den dyreste spylervæsken, som er fra Circle K.

Det lønner seg med andre ord å unngå å kjøpe spylervæsken på bensinstasjonen, selv om den står beleilig til når man fyller tanken.

Prisene ble hentet 15. og 16. november og endringer kan forekomme.

– Skal være konkurransedyktige

Når DinSide kontakter Circle K for en kommentar angående testen, forteller de at prisene på spylervæske varierer alt etter hvor mye kulde spylervæsken tåler.

– Vår 3-liter med spylervæske tåler minus 18 grader før den krystalliserer seg og har et frysepunkt på minus 25 grader, sier kommunikasjonssjef i Circle K Norge, Knut Hilmar Hansen til DinSide.

Han forteller at de nå skal sjekke opp i prisene deres.

– Vi skal være konkurransedyktige med andre drivstoffkjeder, og vil følge opp hvorfor vi denne gangen er litt dyrere på 3-literen.

Selv om sommerspylervæsken var å finne i hyllene til Circle K, er disse ikke lenger mulig å kjøpe på vinterstid.

– Når det gjelder sommerspylervæske så er dette produktet nå sperret for salg i våre systemer, så her er det nok en «etterslenger», forteller Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer