200 hester i Mini

Noen får aldri nok og nå kan både nye og eksisterende Mini-eiere også få ekstrem effekt i bilene sine.

Publisert
Sist oppdatert

John Cooper Woorks er det opprinnelige firmaet bak legendariske Mini Cooper. Nå har det samme firmaet utviklet nytt trimmingsutstyr til Cooper og Cooper S. Modellene heter enkelt og greit Cooper Works og Cooper S Works.

BMW, som eier Mini, har velsignet hele opplegget og du beholder alle garantier og havner ikke på noen måte i unåde hvis du oppgraderer bilen med dette utstyret. Effekten kan kjøpes enten via Mini-forhandlere eller hos John Cooper Works.

Mini Cooper Works

Denne ombyggingen tar utganspunkt i en Mini Cooper som har 115 hestekrefter fra butikken. På denne bilen er det endret motorelektronikk, nytt luftfilter og ny bakre eksospotte som gjør at du får 11 hestekrefter til å rutte med. Dreiemomentet stiger kun med seks newtonmeter. Akselerasjonen fra 0 til 100 kilomeer i timen bedrer seg fra 9,2 sekunder til 8,9 sekunder.

Mini Cooper S Works

Ombyggingen av Cooper S er mye mer omfattende, men gir også mye mer effekt. Her blir den originale kompressoren byttet ut med en som snurrer fortere og dermed også forer motoren med mer luft. Det gjør at effekten stiger fra 163 til 200 hestekrefter og at dreiemomentet stiger fra 210 til 240 newtonmeter. Øvelsen 0 til 100 kilometer i timen bedrer seg fra 7,4 til 6,7 sekunder. I tillegg til ny kompressor blir Cooper S Works også utstyrt med modifisert sylindertopp, ny bakre eksospotte og nytt motorstyringsprogram.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer