206 blir stasjonsvogn

Peugeot har ikke for vane å lage stasjonsvognutgaver av sine småbiler. Men 206 har tydeligvis fått en så god mottakelse i markedet at Peugeot har bestemt seg for å gjøre et unntak.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 206 har nemlig solgt svært godt helt siden introduksjonen høsten 1998, også i Norge. I snitt har nærmere 2.000 206er rullet ut fra norske Peugeot-forhandlere årlig siden 1999. Dette er svært gode tall, spesielt hvis man tar hensyn til at nordmenn tradisjonelt har vært relativt skeptiske til franske biler.

Lekker bil

Vi tror en av de viktigste årsakene bak det gode salget ligger i bilens utseende. Vi synes spesielt fronten er vellykket. De langstrakte og aggressive frontlyktene og det korte og profilerte panseret gir bilen en egen identitet som mange lar seg sjarmere av.

Det gjør åpenbart også Peugeot. For den nye stasjonsvogn-fronten er prikk lik dagens kombi-front. Det er først når vi beveger øynene bak A-stolpen at stasjonsvognen får sin egen identitet. Da legger vi merke til at taket, som er utstyrt med takskinner, strekker seg ut i nesten hele bilens lengde og ender opp i et par svært høye baklys. Baklysene snor seg om bilens hjørner og er derfor svært godt synlige også når bilen iakttas fra siden.

Håndtak i dørstolpen

I motsetning til kombiutgaven, kommer stasjonsvognutgaven kun med fem dører. Og når vi først er inne på bakdørene, må vi nevne at Peugeot har rappet en Alfa Romeo-invensjon - dørhåndtakene er nemlig skjult i dør-stolpen. Denne løsningen gir bilen et renere design og medvirker muligens også til at bilen virker noe lengre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer