206 GTI

Peugeot 206 har en tung arv å føre videre. den ultrasportslige 205 var en suksess for Peugeot - en suksess de ikke helt har greid å følge opp. Kanskje tiden er moden nå når 206 GTI kommer?

206 GTI
Publisert

GTI-versjonen av 206 er allerede klar, og kommer til Norge i månedsskiftet april/mai i følge den norske Peugeot-importøren Bertel O Steen. Og sportslig bør det bli, i følge de få bildene vi har sett av denne rampete gatebilen.

206'en får en modifisert utgave av motoen som står i 306 GTI (og i Citroën Xsara VTS som vi nylig prøvekjørte. Testen kan du lese her.) Basisen er den samme - en toliters motor med 16 ventiler og to overliggende kamaksler. Men ytelsene er redusert fra 167 til 137 hk, men 206 GTI bør likevel bli en skikkelig råtass, ikke minst fordi Peugeot har redusert vekten på den "gamle" motoren med 24 kilo - 206 GTI veier derfor ikke mer enn 1.050 kg.

Den lille rampen blir bare levert som 3-dørs kombikupe og blir ikke tilgjengelig med 5 dører. Neppe noe stort problem, siden de fleste som vurderer slike biler er mer opptatt av bilens kjøreegenskaper og utseende enn av praktiske løsninger for hele familien.

Her er noen utvalgte tekniske data fra det som foreløpig er tilgjengelig, prisene er enda ikke fastsatt:

Karosseri:

Dekkdimensjon: 185/55VR15Pedaler og gearstangkule i børstet aluminiumLærtrukket tre-eket sportsrattSportsseter trukket i Alcantara-skinn

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer