225 hk i Mègane

Renault liker å lage effektsterke verstinger av sine mindre biler. Clio er å få i heftige versjoner, og nå kommer storebror Mègane.

Publisert
Sist oppdatert
225 hk i Mègane

225 hk i Mègane

  1. Store bilder!
225 hk i Mègane


225 hestekrefter er dobbelt så mye som det var i de første GTi-bilene i kompaktklassen. Ytelsene i Renault Mègane Renaultsport er på nivå med en sportsbil med noen år på nakken, og i kompaktklassen er det ikke så mange som kan måle seg.

Turbo

Renault har valgt en 2-liter med turbo for å nå 225 hestekrefter allerede ved 5.500 o/min. Motoren vil nok oppleves som litt spesiell, den har for eksempel effekttoppen 400 o/min før en Honda Civic R har sin dreiemomenttopp. Også dreiemomentet er spesielt, hele 300 Newtonmeter (Nm) ved 3.000 o/min. Det er 104 Nm mer enn i en Civic R.

Kreftene overføres via en sekstrinns manuell girkasse. 225/40-18 må til for å holde kontakt med underlaget, og luftrykket i dekkene overvåkes elektronisk. Også sportsseter og aluminiumsdetaljer i interiøret er med på å understreke det sportslige, om en ikke så mye som de to eksosrørene som dukker opp sentrert i støtfangeren bak.

Megane Renaultsport kommer både i femdørs- og tredørsutgave.

Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer