261 drept på veiene i år

Foreløpige tall fra Trygg Trafikk viser at 37 personer omkom på veiene i september. - Høyst bekymringsfult, sier direktør i Trygg Trafikk, Leif Agnar Ellevset.

Hittil i år har 261 personer mistet livet i trafikken. - Dystre, men ikke overraskende tall, sier direktør i Trygg Trafikk Leif Agnar Ellevset.
Hittil i år har 261 personer mistet livet i trafikken. - Dystre, men ikke overraskende tall, sier direktør i Trygg Trafikk Leif Agnar Ellevset. Vis mer
Publisert

- Trenden som vi når ser tyder på at vi går mot en ny rekord i antall trafikkdrepte i 1998, men det er ikke overraskende, sier Ellevset.

Flere ungdommer

Så langt i år har 261 personer omkommet på veiene våre, det er tretti flere enn på samme tid i fjor. - Økningen bare bekrefter det vi har trodd, vi er på vei mot en ny jappetid hvor folk får flere penger mellom hendene. Det sammen med en kraftig trafikkvekst fører til at tallene blir så dystre som de er nå, forteller Ellevset.

- Trist er det også å konstantere at ungdommen igjen er på full fart tilbake inn i ulykkesstatistikken, sier Ellevset.

Høy fart

Ellevset mener mange av ulykkene kunne vært ungått dersom trafikantene hadde begynt å respektere trafikkreglene i høyere grad.- I dag er det alt for mye ego-kjøring, dessuten er det mange som helt bevisst kjører for fort. I et kortsiktig perspektiv må vi få flere fartskontroller for å få ned hastigheten, mens vi må søke å skape en holdningsendring på lengre sikt, sier Ellevset.

Ja til prikker

Trygg Trafikk er positive til innføring av prikkbelastning på førerkortene. - Alt for mange kjører i dag slik at hastigheten akkurat ligger under grensen til beslag, hadde vi fått prikkbelastning ville vi kunne forhindre dette, mener Ellevset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.