2x morsomt fra Ford

Ford Ka har tydeligvis vært et fristende utgangspunkt for sportsligere utgaver. Et hjul i hvert hjørne og lav vekt gjør det mulig å lage kjøremaskiner med enkle midler.

Publisert
Sist oppdatert

CANNES (DinSide Motor): SportKa er en ren videreutvikling av Ka som vi kjenner den, og fresmstår som en gjennomarbeidet liten GTI-bil. For StreetKa sin del er det vel mer snakk om en konseptbil som ikke ville dø, og som omsider er satt i produksjon.

Mer tøff en søt

StreetKa er en ren toseter, og en tradisjonell kabriolet med stofftak og bakrute i myk plast. Plassen som ble frigjort ved å droppe baksetet er delvis brukt til kalesjeoppbevaring, og delvis til bagasjerom. Dette gir StreetKa den særpregede formen, og den kan nesten se ut som en sportsbil med motoren plassert midt i bilen.

Linjene i bilen, og særlig baklysenes v-form, gjør at StreetKa gir inntrykk av å være bredere og lavere enn millimetermålene tilsier. Særlig bakfra ser StreetKa ut som den mener alvor. Luftinntak, ekte og uekte, opptrer i par både foran og bak, og det som på avstand ser ut som et fett enderør er i virkeligheten ett kreativt plassert ryggelys.

Følger opp

Svingete veier og StreetKa er mye morsommere enn 95 hestekrefter skulle tilsi. Ivrig leverer den akseptabelt veigrep i krappe svinger, og en fleksibel 1,6-liter gjør at feil girvalg ikke straffes altfor hardt. Biler uten tak har ofte problemer med vridningsstivheten, særlig hvis utgangspunktet er en konstruksjon med tak som i dette tilfellet. Med StreetKa virker det som Ford har gjort en grundig jobb, og det er bare krappe smådumper i svinger som ryster nok til at det går utover veigrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer