2x4x4 til 200.000 kr

Valgmulighetene blir nå større for den som er på jakt etter en rimelig firehjulstrekker. Både Subaru og Suzuki lanserer nå nye mini-SUVer i det norske markedet.

Publisert
Sist oppdatert

Bilkjennere vet at det blir stadig vanligere å bygge flere bilmodeller over samme lest. For eksempel bygges Audi TT, Seat Leon, Skoda Octavia og Volkswagen Golf på samme plattform. Men som du kanskje også vet, så finnes det bilprodusenter som har gått enda lengre i arbeidet med å kutte ned på utviklingskostnadene - de går sammen med "fienden". Visste du for eksempel at Opel Agila og Suzuki Wagon R egentlig er samme bil? Det samme gjelder Ford Galaxy, Seat Alhambra og Volkswagen Sharan. Og for ikke mange måneder siden kunne vi lese at Subaru Impreza skal selges under navnet Saab 9-2 i USA.

Produseres i Ungarn

Nye Subaru Justy og Suzuki Ignis er nok et eksempel på at én og samme bil skal selges under to forskjellige navn. Begge produseres på den samme produksjonslinjen i Suzukis fabrikk i Ungarn. Utseendemessig er svært lite som skiller de to mini-SUVene, men ved en nærmere gransking fant vi ut at Ignis har fått takspoiler, noe Justy mangler. På den annen side har Justy fått større tåkelys og hellakkert frontstøtfanger.

Stort fremskritt

Subaru G3X Justy, som er bilens fulle navn, overtar etter forrige generasjon Justy, en bil som fikk karakteren "Styr unna" i vår Bilveiviser. Men bortsett fra at også nye Justy kan skilte med firehjulstrekk, er det ingen ting som minner om den utrangerte forgjengeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer