3 av 10 kjører uten bilbelte

I gjennomsnitt kjører 29 prosent av bilførerne uten bilbelte, og 24 prosent av barn i bil sitter helt uten sikring. Dette viser ferske registreringer fra Trygg Trafikk.

3 av 10 kjører uten bilbelte
Publisert

Registreringene er foretatt i Hordaland, Rogaland og Agderfylkene 9. mai i år. I alt 27.001 bilførere og 3.393 barn i bil er registrert og danner grunnlaget for resultatene.

Beltebruk dårligst i Rogaland

Av de registrerte bilførerne den aktuelle dagen, var det i gjennomsnitt 29 prosent - eller nærmere 3 av 10 - som kjørte bil uten å bruke sikkerhetsbeltet. Aller verst er bilførerne i Rogaland. Der var det kun 66 prosent av bilførerne som brukte belte. I begge Agderfylkene brukte 72 prosent av bilførerne belte, og best ut kom Hordaland med 73 prosent.

Verst i Aust-Agder: Kun 56% av barna sikret

Gjennomsnittlig var 76 prosent av de registrerte barna sikret. Dette er en større andel enn hos bilførerne. Likevel viser tellingene at det i Aust-Agder er en større andel bilførere som bruker bilbelte, enn det er barn. Her var det kun 56 prosent av barna som brukte sikringsutstyr, mot 72 prosent av bilførerne. Betraktelig bedre var det i nabofylket Vest-Agder, hvor 83 prosent av barna var sikret. I Hordaland var 79 prosent av barna sikret, og i Rogaland 77 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer