3. Ford Fiesta: Kjøremaskinen

Femte generasjon Fiesta kan skilte med gode kjøreegenskaper og et gjennomført interiør, men er relativt dårlig utstyrt.

Publisert
Sist oppdatert

Ford Fiesta 1.4 Trend koster i utgangspunktet 170.000 kroner, men fordi klimaanlegg er ekstrautstyr, kommer prisen opp i 179.500 kroner. Fiesta er dermed 5.000 kroner dyrere enn Honda Jazz og Citroën C3, men 11.000 kroner billigere enn Polo.

Knepen tredjeplass

Vi må innrømme at vi hadde store problemer med å bestemme tredjeplassen. Til slutt valgte vi, under tvil, Ford Fiesta fremfor Citroën C3. Hovedårsaken til at Fiesta stakk av med bronsemedaljen er de fine kjøreegenskapene. Fiesta er den mest sportslige småbilen og kan blant annet skilte med en presis og fin styring. Fiesta er derfor den morsomste bilen å kjøre aktivt.

Bra hjuloppheng

Ved harde provokasjoner kan også Fiesta komme med hekken. Fiesta er imidlertid ikke like "tailhappy" som Jazz, og skal presses hardt før overstyringen blir farlig. Hjulopphenget jobber nesten like godt over ujevnhetene som Polo-opphenget, noe som bidrar til høy komfort, både på landeveien og i byen.

Kjedelig, men ryddig

Fiesta-interiøret kan kritiseres for å være mørkt og kjedelig. Til gjengjeld er interiøret ryddig og gjennomført. Selv om plastoverflatene er harde, har de en fin finish. Fiesta kan derfor skilte med et interiør som gir et høyere kvalitetsinntrykk enn Jazz-, C3- og Getz-interiørene. Det integrerte stereoanlegget er oversiktlig og brukervennlig, og kan betjenes med en egen hendel på venstre side av rattet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer