3. Opel Zafira: Overleveren

Opel Zafira er uten sammenligning testens eldste bil, men kaprer likevel vår bronsemedalje. Plass er Zafiras sterkeste kort.

Publisert
Sist oppdatert

Opel Zafira kom allerede i 1999 og har blitt en svært populær modell her i landet. De tre siste årene har Zafira vært blant Norges 15 mest solgte biler. Zafira kjennetegnes først og fremst ved sin rommelighet, men er også spesiell i den forstand at den er den eneste bilen som leveres med syv sitteplasser som standardutstyr. Med tanke på dette fremstår bilen ved første øyekast som svært billig. Zafira 1.6 16V GL koster snaue 235.000 kroner og er dermed testens nest rimeligste bil. Men Zafira 1.6 GL mangler essensielt utstyr som elektriske vindusheiser, klimaanlegg og radio/CD-spiller og dermed blir den fort like dyr som Touran med tilsvarende utstyrsnivå.

God plassutnyttelse

Det som imponerer mest ved Zafira er altså rommeligheten. Dette til tross for at Zafira er testens smaleste (174,2 cm) og nest korteste bil (431,7 cm). Til gjengjeld er Zafira svært høy (168,9) og dette, i kombinasjon med god plassutnyttelse, har gitt svært gode resultater. Ikke bare har Zafira-baksetene den beste benplassen (34 cm) og sitteputehøyden (39 cm), men også den beste takhøyden (95 cm). Fordi døråpningen i tillegg er hele 88 centimeter bred, forenkles inn- og utlasting av barn og barneseter. Høy sitteputehøyde, hele 39 cm, sørger for at sikten fremover og til sidene blir uvanlig god.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer