30% flere avskiltninger

Antall avskiltninger har økt med ca. 30 % i år i forhold til i fjor. Dette er i hovedsak et resultat av innføringen av Periodisk Kjøretøykontroll(PKK).

30% flere avskiltninger
Publisert

Dette forteller Kjell Hasselgren i Vegdirektoratet.-Mange velger å få bilen avskiltet i stedet for å reparere den, sier Hasselgren.

757.762 kontrollerte

Fra kontrollene begynte 1.januar i år og fram til i dag, har 757.762 biler vært gjennom kontrollen. Vegdirektoratet mottar daglig omtrent 5000 kontrollsedler som plottes inn i deres registre, så det statistiske grunnlaget utvides stadig. En del vanlige feil og mangler holder seg imidlertid prosentvis konstant og blir påvirket i svært liten grad.

Gjennomsnittlig 2,3 feil

Av de bilene som faktisk får påpekt visse feil og mangler, har de i gjennomsnitt 2,3 feil som er såpass alvorlige at bilen må repareres før den kan godkjennes. En PKK-kontroll omfatter en liste på rundt 400 punkter. Av disse utmerker feil på bremser seg som den vanligste feilen. Nest største syndebukk er lys og refleks.

Mest bremsefeil

Oversikten fra Vegdirektoratet viser at 31% av feilene ble funnet på bilen bremser, 19% på lys/refleks, 16% på hjul/hjuloppheng, støtdempere eller dekk, 10% for mye miljøutslipp, 10% på bilens bærende konstruksjoner/karosseri, 8% på styring, 4% på speil/vinduer, og 2% på andre mangler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer