300-hesters gokart

KTM er mest kjent for motorsykler. Nå skal kompetansen over på fire hjul.

Publisert
Sist oppdatert

KTM X-Bow er vist, men produksjonen starter ikke før våren 2008. Det femti år gamle motorsykkelfirmaet vil med denne bilen forsøke å konkurrere med de meste ekstreme og lette sportsbilene som finnes. En opplagt konkurrent er for eksempel Ariel Atom.

Lett

X-Bow vil med en egenvekt på cirka 700 kilo bli en meget rask bil med turbomotorer fra Audi. Det er tolitersmotoren som finnes i en rekke Audi- og VW-modeller som skal brukes i X-Bow. KTM henter ut 240 hestekrefter i sin versjon, og det kraftige dreiemomentet på 310 newtonmeter vil virke godt på en så lett bil. 0 til 100 kilometer i timen er oppgitt til 3,9 sekunder. Det ryktes også at X-Bow vil bli utstyrt med motoren fra Audi S3 som KTM vil forsøke å få ut 300 hestekrefter av.

På girkassefronten er sekstrinns manuell kasse standard.

For at ikke bilen skal forlate veien, har KTM gjort at det spesielle designet genererer en downforce på 200 kilo i 200 kilometer i timen.

Null komfort

Sikkerhetsutstyr og vektøkende detaljer finnes ikke. Hverken frontrute eller dører hører med, og ABS, kollisjonsputer og ESP (antiskrenssystem) kan man bare glemme. X-Bow handler om pur moro. Derimot blir bilen utstyrt med veltebøyle, firepunkts sikkerhetsbelter samt godt dimensjonerte bremser fra Brembo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer