Ansvarsforsikring

30.000 kjøretøy er uten lovpålagt forsikring

Nå vil Trafikkforsikringsforeningen få bukt med uforsikrede kjøretøy.

SÅ GALT KAN DET GÅ: For å synliggjøre hvor galt det kan gå uten forsikring, er det blant annet plassert en bulket bil inne i avgangshallen på Oslo S. De som dropper ansvarsforsikringen, tar store sjanser: De risikerer å bli gjeldsslaver hvis de skader noen. Foto: Trafikkforsikringsforeningen (TFF).
SÅ GALT KAN DET GÅ: For å synliggjøre hvor galt det kan gå uten forsikring, er det blant annet plassert en bulket bil inne i avgangshallen på Oslo S. De som dropper ansvarsforsikringen, tar store sjanser: De risikerer å bli gjeldsslaver hvis de skader noen. Foto: Trafikkforsikringsforeningen (TFF). Vis mer
Publisert

De som dropper ansvarsforsikringen på bilen sin, tar store sjanser.

Rundt 30.000 norske kjøretøy mangler denne lovpålagte forsikringen.

I verste fall kan de ende opp som gjeldsslaver hvis de skader noen. Enkelte skylder nemlig mange millioner kroner når erstatningsoppgjøret etter en ulykke er klart.

Hvis en uforsikret bil ender opp med å skade noe eller noen, sørger Trafikkforsikringsforeningen (TFF) for at de skadelidte får full erstatning. Deretter må den uforsikrede bileieren tilbakebetale hele erstatningen for alle skader.

- I gjennomsnitt er uforsikrede kjøretøy involvert i to hendelser hver eneste dag året gjennom, sier Roger Stenseth, leder i TFF.

Kjører kampanje

For å nå alle som ikke har ansvarsforsikring på bilen sin, samt synliggjøre hvor galt det kan gå uten forsikring, har TFF plassert en bulket bil i avgangshallen på Oslo S.

«Norges dyreste bil: 11.418.481,-. En bil koster mer enn bare kroner og øre», lyder teksten, hvorpå TFF har satt opp et regnestykke over hvor mye en fiktiv person uten ansvarsforsikring på bilen sin må betale ved en ulykke:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer