31 trafikklærere fratatt godkjenning

31 trafikklærere mistet godkjenningen sin i 2019.

TRAFIKKSKOLER: 31 trafikklærere er fratatt godkjenningen etter tilsyn gjort av Statens vegvesen. De fleste av disse har drevet opplæring på Østlandet. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen
TRAFIKKSKOLER: 31 trafikklærere er fratatt godkjenningen etter tilsyn gjort av Statens vegvesen. De fleste av disse har drevet opplæring på Østlandet. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Alle trafikkskoler i Norge skal være godkjent av Statens vegvesen, og for å sikre at det de følger reglene til føreropplæringa, blir de også fulgt opp med jevnlige tilsyn.

I 2019 kontrollerte Vegvesenet 799 trafikkskoler, noe som resulterte i 22 advarsler - og 31 trafikklærere mistet godkjenningen sin.

Det betyr at de ikke lenger har lov til å drive med trafikkopplæring.

Flest på Østlandet

Ifølge statistikk fra Statens vegvesen, drev de fleste som mistet godkjenningen sin trafikkopplæring på Østlandet - nærmere bestemt i Innlandet, Oslo og Viken (minus tidligere Buskerud).

Der var det totalt 17 som mistet godkjenningen sin. 10 trafikklærere fikk advarsler og det ble totalt gjennomført 214 tilsyn.

Flest tilsyn ble gjennomført på Vestlandet, som omfatter Vestland og Rogaland: Der var det 252 tilsyn, ingen fikk advarsel og 5 ble fratatt godkjenningen.

- Norge er verdens beste på trafikksikkerhet, og den grundige føreropplæringa vår kan ta noe av æren for det. Vi er derfor opptatt av at alle som skal ta førerkort får den gode opplæringen de har krav på, sier avdelingsdirektør Monika Omholt i Statens vegvesen i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer