322.000 kjøretøy kjøres uten at årsavgiften er betalt

Når Skatteetaten i februar sendte ut regningen for årsavgiften skulle det samles inn 10 milliarder kroner. Foreløpig mangler 3,7 millioner kroner.

AVSKILTES: Du har frem til 4. mai å betale purringen til årsavgiften. Gjøres ikke dette vil bilen bli begjært avskiltet fra 3. juni.  Foto: NTB SCANPIX
AVSKILTES: Du har frem til 4. mai å betale purringen til årsavgiften. Gjøres ikke dette vil bilen bli begjært avskiltet fra 3. juni. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste i Sogn og Fjordane betaler innen tidsfristen, er det finnmarkingene som får tilsendt flest purringer etter at årsavgiften skal være betalt.

Sammenlignet med ifjor har vi i år somlet enda mer. I 2015 var det 8,4 prosent som ikke betalte før fristen gikk ut, i år er denne andelen økt til 8,66 prosent.

Totalt utgjør andelen som ikke ennå er betalt hele 840 millioner kroner.

LES OGSÅ: Har du leasingbil må du betale moms på årsavgiften

3,7 millioner krav om årsavgift

I februar sendte Skatteetaten ut 3,7 millioner krav om årsavgift, betalingsfristen var 21. mars. Totalt skulle det for første gang innhente 10 milliarder kroner i inntekter.

Foreløpig er det 322.000 krav som ikke betalt, hvor den største prosentandelen av ubetalte regninger ligger i Finnmark.

Flest utsendte krav finner vi i Akershus, hvor hele 431.067 kjøretøy skal betales for. Av disse mangler fortsatt betaling for 35.316 kjøretøy, det vil si at 8,19 prosent ikke er betalt.

Ny betalingsfrist

Om du nå finner en purring i posten har du frem til 4. mai å betale, om ikke ender regningen opp hos Statens innkrevingssentral, som vil kreve beløpet fra den som sto som eier av bilen per 1. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer