Danmark:

37 dagers ventetid: - Kritisk

Frosten melder sin ankomst flere steder i Danmark, men mange dansker er for seint ute med å bytte vinterdekk. Nå hoper køene seg opp i de største byene, ifølge danske TV 2.

SNØ I DANMARK?!: Ja, snøen faller også til Danmark, som her i Aalborg i 2021. Men danskene er kanskje ikke like gode til å skifte dekk? Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP / Denmark OUT/NTB
SNØ I DANMARK?!: Ja, snøen faller også til Danmark, som her i Aalborg i 2021. Men danskene er kanskje ikke like gode til å skifte dekk? Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix / AFP / Denmark OUT/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren står for alvor i døra i nabolandet vårt i sør. Der er det nemlig ventet minusgrader.

Men det er flere som ikke har skiftet til vinterdekk.

For i disse dager blir danske bilverksteder nedringt av kunder som vil skifte fra sommerdekk til vinterdekk.

Det har ført til at det noen steder er over en måned ventetid for dekk-bytte. Det skriver den danske kanalen TV 2, som har snakket med flere bilverksteder.

- Kritisk

Nå kommer frosten tilbake til Danmark, noe som vil føre til glatte veier i morgentimene flere steder.

Og mens de aller fleste i Norge for lengst har fått på vinterdekkene, er det fortsatt mange som ennå ikke har tatt grep i Danmark.

Ved bilverkstedet Super Dæk Service ble de første vinterdekkene skiftet i september. Men det var bare de færreste bileierne som byttet dekk så tidlig.

WINTER IS COMING: Vinteren er på vei over store deler av landet, og slik sjekker du om vinterdekkene er modne for utskiftning. Vis mer

- Mønsteret er det samme hvert år. Mange bilister reagerer først når minusgradene kommer. Våres klare anbefaling, og det dekkprodusentene anbefaler, er at man allerede skal skifte til vinterdekk når temperaturen kommer under sju grader, sier kundesjefen hos Super Dæk Service, Søren Houmann Tandrup, til det danske mediet.

- Når først temperaturen har nådd frysepunktet, blir det faktisk kritisk, legger han til.

Lange ventetider

Super Dæk Service har gjennomgått hvor lang ventetid det er ved de forskjellige bilmekanikernes avdelinger i delene av landet.

Ikke overraskende er ventelista lengst i de største byene, og i nærheten av København.

Verst er det i København hvor det er rundt 37 dager ventetid.

Både i Odense og Aalborg er ventetida 25 dager, mens i Aarhus er ventetida 24 dager.

I byen Brørup i Sørjylland er det bare tre dager ventetid, som den korteste.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer