Kalles tilbake

38 bilmodeller brann-utsatt

Bare siden august i fjor har fabrikkene varslet om feil som kan føre til brann i 38 bilmodeller. Kunder med Volvo, BMW og Mercedes er hardest rammet.

DRAMATISK: Det er dramatisk når en bil begynner å brenne. En brann i motorrommet kan spre seg raskt til hele bilen. Foto: Rune Korsvoll
DRAMATISK: Det er dramatisk når en bil begynner å brenne. En brann i motorrommet kan spre seg raskt til hele bilen. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Moderne biler, spesielt dieselbiler, ser ut til å være utsatt for brann. På to år har forsikringsutbetalingene etter bilbranner økt kraftig i Norge - fra 196 til 278 millioner kroner. I tillegg er det nå svært mange nesten nye biler som blir tilbakekalt på grunn av feil som kan føre til brann.

380 tilbakekallinger i fjor

EU-kommisjonen har et organ kalt Rapex Rapid Alert System som holder kontroll på tilbakekallinger av produkter med farlige feil, herunder biler.

Vi har studert statistikken, og i fjor annonserte 42 bilprodusenter totalt 380 tilbakekallinger av tilsammen 299 forskjellige modeller.

Mange av disse var på grunn av mulighet for brann. Siden starten av august og fram til i dag – altså på litt over et halvt år – har fabrikkene varslet at 38 bilmodeller som selges i Norge må kalles tilbake for å fikse feil som kan medføre brann. I bunnen av artikkelen ser du hele listen og hvilke biler de gjelder og hvilke feil som må fikses. Alle tilbakekallinger finner du på nettstedet car-recalls.eu, som oppdateres ukentlig.

Lekkasjer og kortslutninger

Her er noen eksempler:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer