39% bruker aldri navigasjon i bil

Og de fleste som bruker det har ingen planer om å oppgradere. TomTom tror de vet årsaken.

Med blant annet den helt nye Go tror TomTom at de har knekt koden for å få nye kunder blant folk som aldri har vurdert GPS-mottaker før. Markedssjef Gary Raucher viser her fram den nye TomTom Go. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med blant annet den helt nye Go tror TomTom at de har knekt koden for å få nye kunder blant folk som aldri har vurdert GPS-mottaker før. Markedssjef Gary Raucher viser her fram den nye TomTom Go. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en stor produktlansering i Amsterdam onsdag, presenterte TomTom en rekke nye GPS-produkter, både til trening (egne TomTom sportsklokker) og til bilbruk.

Hovedfokus på de nye produktene er brukervennlighet, men også på utvidet funksjonalitet. For bilbruk er det bedre kart, 3D-bygninger, detaljert trafikkinfo - blant annet med beste kjørerute i forhold til døgnet, samt mer intuitiv betjening med multiberøring, som går igjen i alle de nye produktene.

Lite innovasjon de siste årene

– Det høres kanskje rart ut, men vi ønsker å nå dem som ikke så langt har vurdert GPS-utstyr i bil, og dem som ikke har planer om å bytte ut det GPS-utstyret de allerede har, sa Gary Raucher, TomToms internasjonale markedssjef.

– En av hovedårsakene til at folk ikke vil bytte ut GPS-mottakeren tror vi ofte handler om at det har vært relativt lite innovasjon på området de siste årene. De nye produktene våre endrer dette bildet, fortsatte han.

Her ser du bilder av noen av de nye produktene:

Folk vet som regel hvor de skal

Ifølge Raucher bruker dessuten hele 39% av oss aldri navigasjon når vi kjører, og bare en liten del av denne gruppen vurderer i det hele tatt å investere i slikt utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer