Kinetik 7:

3D-printet elbil klar!

En frisk vind blåser østfra med denne Caterham-baserte toseteren - Kinetik 7. Det 3D-printede karosseriet gjør at den kan tilpasses enhver smak.

RÅSKINN-DESIGN: Denne elektriske roadsteren er nylig vist i Bulgarias hovedstad, Sofia. Og om den er basert på en god, gammel sportsbil-plattform fra England, er det ytre ikke til å kjenne igjen. Det mest spesielle er kanskje at karosseriet er 3D-printet! Foto: Kinetik Automotive
RÅSKINN-DESIGN: Denne elektriske roadsteren er nylig vist i Bulgarias hovedstad, Sofia. Og om den er basert på en god, gammel sportsbil-plattform fra England, er det ytre ikke til å kjenne igjen. Det mest spesielle er kanskje at karosseriet er 3D-printet! Foto: Kinetik Automotive Vis mer
Publisert

Denne kommer fra et uventet sted - nemlig Bulgaria. Det er i John Atanasoff Hall i Sofia Tech Park at det hittil ukjente selskapet Kinetik Automotive har avduket sin sportsbil.

Det er den bulgarske utgaven av Top Gear som forteller om bilen, som skal være basert på Caterham Seven, etterkommeren til den berømte Lotus Seven.

Elbil-konvertering

Opprinnelig var prosjektets mål å bygge om en Lotus 7 til elbil, men resultatet ble altså en kraftig transformert Caterham 7 - ja, faktisk er det bare chassiset som gjenstår. 90 prosent av bilen er egenprodusert, ifølge bulgarske Top Gear.

3D-printet

Mannen bak prosjektet heter Theodosiy Teodosiev og prosjektets designer er Kostadin Kostadinov. De avduket for publikum den førproduksjons-prototypen som vises på disse bildene.

For å produsere bilens karosseri, har de tatt i bruk Balkans største 3D-skriver. Bruken av 3D-skriving gir ifølge produsenten en betydelig reduksjon av både produksjonstid og -kostnader.

Dessuten blir det mulig å tilpasse det meste av bilen til den individuelle kunden, og hvis vedkommende har tilstrekkelig tykk lommebok, kan kunden i samarbeid med Kinetic designe sin helt unike karosseristil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer