40 år i selen

Hipp - hipp, og tre ganger tre hurra for jubilanten. I år er det 40 år siden Volvo innførte 3-punkts bilseler som standard i alle sine modeller.

Publisert

Volvo var den første bilprodusenten i verden som innførte dette den gang, i 1959. De var alene om dette i flere år, før resten av verden fikk øynene opp for betydningen av 3-punkts-selen.

Skadeprosenten halvert

Nesten et tiår etter, i 1967, sperret resten av bilverdenen øynene opp for denne patenten som er utviklet av Volvo-ingeniøren Nils Bohlin. Utslagsgivende for at man da skjønte hva dette betydde for sikkerheten i bil, var en rapport fra Volvo. Gjennom ett år hadde de registrert ulykker og påfølgende skader på menneskene som var innblandet, og resultatet viste at skadeprosenten i biler med 3-punkts belter var redusert med 50-60 prosent.

Fremst på sikkerhet

Mens resten av verden ble opptatt med å installere slike belter overhodet, fortsatte Volvo samme år(1967) sikringen av menneskene i bilen ved å innføre 3-punkts belter som standard også i baksetet. Volvo har fått mye oppmerksomhet for sitt engasjement med å utvikle sikkerheten i bilen. I dag er de den eneste bilprodusenten som tilbyr 3-punkts sikkerhetsseler til alle passasjerer, i alle seter, i alle sine modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer