Bompenger 2021

40 strekninger får lavere bompengetakst

Se hvilke veistrekninger som skal få reduserte takster i vår oversikt.

LAVERE TAKSTER? Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 kan gi lavere takster på enkelte veistrekninger. Foto: NTB
LAVERE TAKSTER? Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2021 kan gi lavere takster på enkelte veistrekninger. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da forslaget til statsbudsjett for 2021 ble lagt frem onsdag, kunne regjeringen fortelle at de ønsker å prioritere nedbetaling av bompengegjeld på følgende to veistrekninger:

E18 Tvedestrand – Arendal i Agder og Rv. 3/25 Ommangsvollen-Grundset/Basthjørnet i Innlandet.

Samtidig er det snakk om rundt 40 veistrekninger som kan forvente lavere bompengesatser i tiden fremover.

40 strekninger

Vi har spurt Samferdselsdepartementet om hvilke veistrekninger det er snakk om, som kan få reduserte bompengesatser som foreslått i statsbudsjettet for 2021.

Departementets fagseksjon skriver til Dinside at regjeringen foreslår å bevilge 533,5 millioner til videreføring av den årlige tilskuddsordningen «Tilskudd for reduserte bompengetakster utenfor byområdene».

- Ordningen benyttes til en generell reduksjon i bompengetakstene for de prosjektene utenfor byområdene som omfattes av ordningen. Til sammen har 40 prosjekter fått tilsagn om tilskudd, skriver de i en e-post til Dinside, og legger til at ordningen gjelder for prosjekter der bompengeopplegget ble lagt frem for Stortinget før utgangen av 2016, i tillegg til prosjektet E39 Rogfast.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer