400 hester i Porsche GT3 Cup

400 hestekrefter, 400 Nm og 1.150 kilo. Snart starter produksjonen av Porsche GT3 Cup.

Publisert
Sist oppdatert

Dagens GT3 finnes i gateutgave, men GT3 Cup vil i første omgang kun lages i en racingversjon. GT3 Cup er selvsagt laget med utgangspunkt i nye 911, den såkalte 997, men har blitt kraftig slanket. Mens en ordinære 911 Carrera veier 1.395 kilo, har Porsche presset GT3 Cup ned i 1.150.

Karbonfiber og plast

Det har de blant annet klart ved å rive ut mesteparten av interiøret og erstatte dette med ett enkelt førersete. All støyisolasjon er fjernet og dører, motordeksler og vinge er i karbonfiber. Alle vinduer bortsett fra frontruten er produsert i plast og til og med kablene er lettere enn de vi finner i en vanlig 911.

Turtallsmotor

Motoren er basert på den velkjente 3,6-liters boksersekseren vi kjenner fra 911, men er trimmet for å tåle langt høyere turtall. Resultatet er 400 hestekrefter ved 7.300 o/min, en økning på 75 sammenlignet med en ordinær Carrera. Også dreiemomentet har økt, fra 370 til 400 newtonmeter. Maksimalt dreiemoment er nå tilgjengelig først ved 6.500 o/min, noe som sier det meste om hva for en turtallsmotor dette er.

4,5 sekunder?

Dessverre oppgir ikke Porsche akselerasjonstider, men med utgangspunkt i at en vanlig 911 Carrera klarer 0 til 100 på 5,0 sekunder, blir vi ikke overrasket om GT3 Cup klarer øvelsen på 4,5 sekunder. GT3 Cup skal i 2005 kun kjøres i Porsche Michelin Supercup og skal kunne leveres til kunder fra mars neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer