Test: Audi RS4

400.000 kroner billigere enn forgjengeren - og står til terningkast 6

Den eneste som tilbyr rå stasjonsvogn i klassen!

I SITT ESS: RS4 er blitt en romslig bil. men bak rattet føles den først og fremst liten, snerten, pigg, stiv og ikke minst potent. Foto:
I SITT ESS: RS4 er blitt en romslig bil. men bak rattet føles den først og fremst liten, snerten, pigg, stiv og ikke minst potent. Foto: Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For å forstå RS4 må vi bla oss langt bakover i historiebøkene. Det hele begynte med Audis aller frøste RS-modell RS2. Den kom som et hakeslepp i 1994 og lanseringsfargen var Nogaro blå.

Med toppfart på 267 km/t fra en rekkefemmer på 315 hester, var dette verdens raskeste stasjonsvogn. Det gjorde den til en rallybil i praktisk format for dem som hadde råd.

Den hadde det samme firehjulstrekksystemet som coupeene som gjorde Audi kjent i rally. Både motor og drivverk viste seg å være skuddsikkert og den har vært aktivt trimmet i ungdomsmiljøene.

RS4 har siden den gang vært synonymt med stasjonsvogner, selv om Audi kom som sedan og cabriolet fra 2006-2008. Ingen av konkurrentene har noen gang levert kombinasjonen firehjulsdrift og stasjonsvogn, og gjør det heller ikke i dag.

Generasjonen etter RS2 fikk navnet RS4 på grunn av Audis modellnavnskifte. Det gjorde at arvtakeren til Audi 80 fikk navnet A4. Da var det naturlig at tallene fulgte modellene. Derfor finnes det nå både RS3, RS4, RS5, RS6 og RS7. Og det spekuleres i både RS1 og RS8.

Også på de andre Audi-modellene finnes det i dag RS-modeller TTRS, Q3 RS og Q5 RS. Absolutt alle har firehjulsdrift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer