4.200 kroner for å snike i køen

Sitter du i kø og er fristet til å snike litt ved hjelp av kollektivtfeltet, bør du være klar over at det kan koste deg dyrt.

Brudd på veitrafikkloven fører ofte til forenklede forelegg. Det kan koste deg dyrt. Foto: Colourbox
Brudd på veitrafikkloven fører ofte til forenklede forelegg. Det kan koste deg dyrt. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du hadde visst hva det koster deg å bryte trafikkreglene, hadde du da gjort det? DinSide gir deg et lite innblikk i hva ulike trafikkforseelser koster. Og det er ikke lite.

Kollektivsnikene

Mange sitter fast i kø til og fra jobb. Da er det selvfølgelig veldig fristende å snike seg frem ved å benytte kollektivfeltet. Tidspress, barn i barnehage og SFO kan være grunner som får deg til å bryte loven. 4.200 surt opptjente kroner må du ut med hvis du blir tatt urettmessig i kollektivfeltet.

Kollektivfeltet ble fra 2009 stengt for minibusser og mange tror også elbilene etterhvert vil miste det privilegiet det er å få kjøre forbi køen sammen med buss og drosje.

Veldig fort, veldig dyrt

DinSide har tidligere omtalt fartsbøter i ulike fartssoner. Satsene er uendret, men det er en sats som ikke er nevnt her.

Når fartsgrense på motorveg er 90 km/t eller høyere, og fartsoverskridelsen er 36 km/t til og med 40 km/t er det forenklede forelegget på 9.000 kroner. Det er mye penger å betale for å kjøre for fort, men ikke like mye som en svenske måtte ut med da han kjørte for fort i Sveits.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer