4WD: Salget tredoblet

Salget av firehjulsdrevne biler er nær tredoblet de siste årene - og trenden ser ut til å fortsette. Det er i første rekke salget av mindre familiebiler med trekk på alle fire som har sørget for veksten.

Antallet firehjulstrukne biler langs våre veier øker stadig, bare i løpet av de siste årene er salget nær tredoblet.
Antallet firehjulstrukne biler langs våre veier øker stadig, bare i løpet av de siste årene er salget nær tredoblet. Vis mer
Publisert

Norske bilkjøpere har oppdaget at drift på alle fire kan være praktisk å ha i vinterlandet Norge. I løpet av de tre siste årene er nemlig salget av slike biler tredoblet.

Økning på tre prosent

Bare i årets fem første måneder har andelen firehjulstrukne biler på våre veier økt fra 2.724 biler til 4.269 biler, dette til tross for at salget av personbiler har gått litt tilbake siden i fjor. Dette er en økning på 3.2 prosent. Andelen firehjulstrukne biler på våre veier er nå 8.3 prosent.

Amerikanske tilstander

Av personbiler er det i første rekke Suzuki og Subaru som dominerer markedet. Suzuki har hatt en formidabel suksess med sin Baleno stasjonsvogn med firehjulsdrift samt sjarmtrollet Grand Vitara; som forøvrig akkurat er lansert i Norge i ny versjon.

Samtlige av Subaru sine personbiler har firehjulsdrift som standard, men totalt sett er det likevel Suzuki som har den høyeste markedsandelen av firehjulsdrevne personbiler i Norge.

I tillegg har det blitt en økt etterspørsel etter firehjulstrekkere som strengt tatt ikke er terrengbiler, men som greier lett terreng. Dette er biler som amerikanerne kaller for "Sport Utilities". Typiske eksempler er Honda CR-V, Subaru Forrester og Toyota RAV4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.