4x4-duell: Nissan Qashqai vs. Skoda Octavia

To av de beste firehjulstrekkerne til under 400.000 kroner braker sammen i dagens test.

TO NORGESFAVORITTER: Qashqai til venstre og Oktavia til høyre. Foto: ESPEN STENSRUD
TO NORGESFAVORITTER: Qashqai til venstre og Oktavia til høyre. Foto: ESPEN STENSRUD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde det vært et Europamesterskap i firehjulstrekk, ville Norge garantert havnet på førsteplass. For ingen elsker firehjulstrekkere mer enn oss, og rundt 35 prosent av alle nye personbiler selges nå med trekk på alle fire hjul.

Det er selvsagt flere grunner til dette. Først og fremst skyldes det nok klimaet her oppe i nord, men samtidig er en god grunn at vi faktisk har råd til det. Med et stadig større utvalg firehjulstrekk tilgjengelig på markedet er valgmulighetene flere enn noen gang, og dagens duellanter er blant de mest populære.

Nissan Qashqai 4x4

Blant SUV-er er det noen biler som øyeblikkelig slår gjennom som en salgshit. Et av de beste eksemplene på dette er forrige generasjon Nissan Qashqai, som kom på markedet i 2007. Siden har den solgt i tusentall, og selv den utgående modellen endte i fjor på 14. plass blant landets mest solgte biler fordelt på variantene Qashqai og sjuseteren Qashqai +2. Flesteparten har riktignok valgt forhjulstrekk når de har kjøpt Qashqai, men her har vi valgt å kjøre den helt nye modellen med firehjulstrekk og diesel. Utseendet på Qashqai vekker et ”må ha begjær” og japanerne har virkelig gjort en god jobb med å få bilen til å se tiltrekkende, moderne og tøff ut. Dette er betydelig fremskritt fra forgjengeren. Fronten er barskere, linjene er blitt mer markert og det er i det hele tatt lite som minner om gamle Qashqai. Design: 6/6

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer