4x4 med diesel - på fransk

Citroen C-Crosser og Peugeot 4007 kan gi SUV-klassen en ny og fransk dimensjon av komfort og praktikalitet. Og ja, det er samme bil. Med hjelp av Mitsubishi. Og Ford.

Publisert
Sist oppdatert

Franske firehjulstrekkere har det hittil vært langt mellom. Den eneste vi kommer på i farten (bortsett fra de spesielle Dangel-kjøretøyene), er den litt spesielle Renault Scenic RX4 fra slutten av 90-tallet - se lenke nederst. Men fra neste sommer blir det andre boller.

Fransk SUV-fortolkning

Bildene som nå er publisert av C-Crosser fra Citroen og 4007 fra Peugeot viser to store syvsetere. De har dessuten dieselmotor, firehjulstrekk og høy bakkeklaring. Men bortsett fra at fronten er dramatisk forskjellig, og at interiøret har karakter fra hvert sitt merke, er dette samme bil. De to merkene er i dag som kjent søsken under samme tak i PSA-gruppen (PSA Peugeot Citroën). Bortsett fra at samarbeid uansett er fornuftig, er det nok det akutte behovet for en modell i 4x4-segmentet som har drevet dem så tett sammen på denne SUV-satsingen. Det er ikke lenge siden 4x4 var en sær nisje i Europa. Nå utgjør det seks prosent av markedet. Og i Norge begynner vi smått å nærmes oss 20 prosent.

Med japansk hjelp

Firehjulsdrift er imidlertid et krevende fagfelt. Derfor har franskmennene samarbeidet ytterligere; C-Crosser og 4007 er basert på en plattform utviklet av Mitsubishi. Den tilhører sannsynligvis nye Outlander, som vi skal på lansering av om en måneds tid (så følg med). Og med Mitsubishis veletablerte troverdighet på 4x4-siden har PSA-gutta sikret seg en snarvei til garanterte resultater. De er imidlertid nøye med å understreke at de selv har vært med i utviklingsprosessen siden 2005, for å tilføre bilene de rette franske følelsene gjennom hjuloppheng, styring og mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer