4x4 og diesel til fornuftig pris

Subaru Legacy er helt ny og leverer fortsatt kjøreegenskaper og soliditet.

4x4 og diesel til fornuftig pris
Publisert
Sist oppdatert

Skoda Superb starter på drøyt 450.000 kroner med 170-hesters dieselmotor og firehjulsdrift. Subaru Legacy starter på 399.000 kroner for versjonen som heter Classic.

Superb kommer da i en versjon som heter Ambition og er utstyrt med Haldex firehjulsdrift med 96 prosent trekkraft foran og 4 prosent trekkraft på bakhjula. Subaru kommer med en senterdifferensial med fordeling 50:50 med differensialbrems.

Motormessig har Subaru 20 hestekrefter mindre. Skoda har 170 og Subaru har 150.

Dreiemomentet er det samme med 350 newtonmeter som strekker seg fra 1.750 til 2.500 omdreininger på Superb og fra 1.800 til 2.400 omdreininger på Legacy.

Superb klarer 0 til 100 på 9,1 sekunder, og Legacy ligger et halvt sekund bak med 9,6 sekunder.

Likt?

Med andre ord er disse bilene tilsynelatende bortimot like. Det er mye interesse for begge to og vi regner med at betydelig antall nye biler på tampen av 2009 og hele 2010 vil velge en av disse to glimrende stasjonsvognene.

Kjøring

Vi har kjørt begge bilene og det skiller en del på kjøreegenskaper. Begge bilene er i utgangspunktet suverene på veien hvis legger lista ved praktisk bruk. Subaru tar flest poeng når det kommer til kjøreglede. Som nevnt ved test av Outback, som er en Legacy med større bakkeklaring, er det bemerkelsesverdig mye kjøreglede i en slik bil som tross alt har en forholdsvis moderat motoreffekt. Skoda har 20 hestekrefter ekstra, men det gir egentlig ikke noen praktisk gevinst her. Det utløser i hovedsak bare avgiftskroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer