5. Peugeot 307 SW: Den uekte

Peugeot markedsfører 307 SW som en fleksibil, noe den ikke er. 307 SW er i virkeligheten en ordinær stasjonsvogn med fikse seteløsninger.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeot 307 SW er den lengste av testbilene, lekker å se på, kan leveres med syv seter og er godt utstyrt - blant annet får du elektronisk klimaanlegg på kjøpet. Likevel havner den på sisteplass. Hvorfor?

Jo, svaret har vi indirekte avslørt allerede - den er for lav. 307 SW er bare 154,4 centimeter høy, noe som betyr at den er mellom 5 og 14 centimeter lavere enn de andre bilene i testen.

Fordelene forsvinner

Er det så farlig at 307 SW er lav? Nei, ikke hvis det er en stasjonsvogn du er ute etter. Men hvis du har bestemt deg for å satse på fleksibil, med de fordelene klassen kan by på, er ikke 307 SW noe godt valg. Tre av de viktigste argumentene for en fleksibil er nemlig at den er behagelig å stige inn og ut av, at det er enkelt å jobbe i baksetene og at den gir god oversikt over trafikkbildet. Alle disse fordelene har sin bakgrunn i fleksibilens høyde.

Og hva er egentlig forskjellene på 307 SW og dens stasjonsvognslektning? Jo, de er forsvinnende få. Bortsett fra at 307 SW har et glasstak, individuelle bakseter og muligheten for en tredje seterad, er den helt lik stasjonsvognutgaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer