5-serie stasjonsvogn

Det nærmer seg lansering av den nye stasjonsvogna til BMW. Her noen smakebiter, samt bilder og prisspekulasjoner.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste hadde kanskje ventet seg at BMW skulle vise den nye stasjonsvogna av 5-serien til uken på bilmessa i Geneve. Det vil de ikke gjøre. Nå har det akkurat kommet en melding om at stasjonsvogn vises i begynnelsen av april på en bilmesse i Leipzig. På messa i Geneve vil BMW satse for fullt på sedan, samt 5-serie Activehybrid.

Grunnen til at BMW velger denne tyske messa i stedet for Geneve, er at Tyskland er det største markedet for 5-serie stasjonsvogn, og de vil derfor vise bilen hjemme. I år er det heller ikke Frankfurt-messe til høsten. Det er Paris som tar seg av høstshowet denne gangen.

Priser

Det første man som regel lurer på er hva moroa koster. Priser for stasjonsvogn er enda ikke sluppet, men utifra hvordan det er i dag, vil stasjonsvogn koste omlag 40.000 kroner ekstra. Importøren jobber med å få stasjonsvogntillegget ned i 35.000 kroner, men her er ikke diskusjonene med München klare ennå.

Det samme gjelder for firehjulsdrift. Det er kun 550i som er bekreftet med firehjulsdrift. Det kommer firehjulsdrift på flere motorer, men det er ikke fastsatt når. Mange lurer på om det vil bli levert firehjulsdrift på 520d. Det er ikke mulig å finne ut det i skrivende stund. Pristillegget for firehjulsdrift kan vi si noe om. Vi er rimelig sikre på at 525d kommer med firehjulsdrift. På dagens modell er pristillegget cirka 54.000 kroner for firehjulsdrift på 525d Touring med automatgir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.