5 stjerner for C-klasse

Mercedes-Benz kan takke svenskene for sine 5 stjerner. Det var nemlig svenskene som foreslo regelendringen som sørget for at C-klasse nå kan skilte med 5 NCAP-stjerner.

Publisert
Sist oppdatert

Mercedes-Benz C-klasse ble første gang testet i juni 2001 og oppnådde den gangen respektable 31 poeng. Likevel, C-klasse måtte nøye seg med 4 stjerner. Euro NCAP krever nemlig 33 poeng for å tildele den magiske femte stjernen, noe de kun har gjort én gang - til Renault Laguna.

Setebelte-påminner

Det svenske Vägverket, som samarbeider med Euro NCAP, har imidlertid lenge argumentert for at det skal gis ekstra poeng til biler som minner sine passasjerer om å sette på seg sikkerhetsbeltet. Nylig fikk svenskene gjennomslag for sitt krav, noe som altså har kommet Mercedes-Benz til gode. Mercedes-Benz C-klasse er den første bilen som har en setebelte-påminner som tilfredsstiller de nye NCAP-kravene, og kunne dermed innkassere 2 ekstra poeng. De to ekstra poengene var akkurat nok til at Mercedes-Benz nå kan smykke seg med å være den andre bilprodusenten som har oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester.

Skuffende av X-type

Euro NCAP har denne gangen kollisjonstestet 16 bilmodeller, deriblant nye Jaguar X-type, som oppnådde et skuffende dårlig resultat. Mens Ford Mondeo og Opel Vectra oppnådde full score, 18 poeng, i sidekollisjonstesten, klarte ikke X-type mer enn 16. X-type måtte i tillegg nøye seg med 10 av 16 poeng i frontkollisjonstesten, noe som ga et sammenlagt-resultat på bare 26 poeng. Dermed var det bare så vidt at den nye "folke-Jaguaren" klarte å sikre seg 4 stjerner. Til sammenligning oppnådde den langt rimeligere Opel Vectra 30 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer