50 000 må fornye førerkortet

Har du et førerkort som dette, må du skaffe deg et nytt i løpet av året.

NÅ HASTER DET: Det er 50 000 bilførere som fortsatt har det gamle, rosa førerkortet som må fornyes før 1. januar. Foto: Statens vegvesen
NÅ HASTER DET: Det er 50 000 bilførere som fortsatt har det gamle, rosa førerkortet som må fornyes før 1. januar. Foto: Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du et eldre førerkort og ønsker å beholde førerretten, må du bytte ut det førerkortet du har nå med et nytt.

Det må skje innen 1. januar 2023, melder Statens vegvesen.

- Er førerkortet ditt utstedt i perioden 1. april 1979 til og med 31. desember 1997, har du et førerkort som er større enn et kredittkort (Wien-modell 1 og 2). Denne førerkorttypen er ikke gyldig fra 1. januar 2023. Du må derfor fornye det innen utgangen av 2022, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Gjelder ikke

Ifølge Vegvesenet er det 50 000 personer som fremdeles bruker dette førerkortet.

På mange av disse førerkortene står det en utløpsdato som kanskje er 2040, 2047 eller tilsvarende. Dette gjelder ikke, har Ingrid Sørlie i Statens vegvesen tidligere forklart overfor DinSide

- Da disse førerkortene ble utstedt var det vanlig at utløpsdato ble satt til 100-års dagen din. Dette gjelder ikke lenger. Alle disse førerkortene er ugyldige fra 1. januar. Dersom du ikke fornyer innen nyttår, mister du førerretten til bil.

Må ta nytt bilde

Når du nå skal fornye, må du først og fremst ta et nytt bilde til førerkortet. Det gamle konfirmasjonsbildet holder ikke lenger. Heller ikke en vanlig selfie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer