Trafikkdrepte juni 2019

50 omkomne i trafikken så langt i år

Møteulykker og utforkjøringer står for 70 prosent av ulykkene.

MC-ULYKKE: Trygg Trafikk sier de er bekymret for ulykkesutviklingen så langt i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix
MC-ULYKKE: Trygg Trafikk sier de er bekymret for ulykkesutviklingen så langt i 2019. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Tall Trygg Trafikk har offentliggjort viser at 50 personer har mistet livet i trafikken så langt i år. På samme tidspunkt i fjor var det 45 personer som hadde mistet livet.

– Det er ingen hemmelighet at vi har vært bekymret for ulykkesutviklingen så langt i 2019. Etter flere år med nedgang i antall dødsulykker i trafikken, så fikk vi i vår en tydelig økning i tapstallene. Det viser at det fortsatt et stort behov for trafikksikkerhetstiltak, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, i en pressemelding.

Totalt var det ti personer som mistet livet i trafikken i juni, fem av dem var bilførere og fem av dem MC-sjåfører. Trygg Trafikk skriver at juni, historisk sett, er er en måned som er preget av et høyt antall ulykker, og i løpet av samme periode i fjor var det 12 personer som mistet livet.

Johansen påpeker at den første sommermåneden hadde færre ulykker enn i fjor, men sier at det ligger flere kritisk skadet på sykehus etter trafikkulykker i juni.

– Fortsatt ser vi for mange alvorlige trafikkulykker, målet er at ingen skal omkomme eller bli hardt skadet i trafikken, sier han i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer