5.000 kr i vrakpant - 1 mnd igjen

Eier du en spesielt forurensende bil som er moden for vraking? Da tjener du 3.500 kroner på å levere den før nyttår.

Har du en bil av denne eller lignende typer, i en slik tilstand at den strengt tatt burde vært vraket, kan du legge på julegavekontoen din litt ekstra tusenlapper. NB: Illustrasjonsfoto
Har du en bil av denne eller lignende typer, i en slik tilstand at den strengt tatt burde vært vraket, kan du legge på julegavekontoen din litt ekstra tusenlapper. NB: Illustrasjonsfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et forsøk på å fjerne noen av de mest forurensende kjøretøyene fra norske veier, vedtok Stortinget i fjor å øke vrakpanten fra 1.500 til 5.000 kroner for visse typer kjøretøy.

Ordningen gjelder imidlertid kun i inneværende år, noe som betyr at kjøretøyet må leveres til vraking før 01.01.09 for at de 5.000 kronene skal bli utbetalt. Det forutsettes også at bilen var registrert (hadde skilt) i 2007.

Ordningen omfatter følgende kjøretøygrupper:

Personbiler

  • Med tillatt totalvekt over 2.500 kilo (og under 3.501 kilo)
  • Registrert i 1990 og tidligere (i praksis biler som er eldre enn 18 år).
  • Med dieselmotor

Varebiler

  • Med referansevekt over 1.250 kilo (referansevekt = egenvekt + 100 kg) (og under 3.501 kilo)
  • Registrert i 1991 og tidligere (i praksis biler som er eldre enn 17 år)
  • Med dieselmotor

Tiltaket gjelder også visse typer busser og lastebiler. Har du, eller kjenner du noen som har, vrakmodne biler som tilfredsstiller overnevnte krav? Da bør du følge med på DinSide Motor de nærmeste dagene. Vi vil nemlig fortelle deg hvordan du blir kvitt vraket ved hjelp av en telefonstamtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer