Nå må du betale på forhånd

5000 møter aldri opp til kontroll

Statens vegvesen tyr til nye grep.

VIL FÅ NED KØENE: Over 5000 dukket ikke opp på sin bestilte kontroll hos Statens Vegvesen i 2019. Derfor innføres nå forhåndsbetaling. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen
VIL FÅ NED KØENE: Over 5000 dukket ikke opp på sin bestilte kontroll hos Statens Vegvesen i 2019. Derfor innføres nå forhåndsbetaling. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen Vis mer
Publisert

Importerer du en bil, bygger den om eller har fått pålegg om det i en EU-kontroll, må du kontrollere kjøretøyet hos Statens vegvesen.

Etter nyttår må du betale kontrollgebyret før du møter opp. Betalingsfristen blir maksimalt tre arbeidsdager etter at du har bestilt. Betaler du ikke, kan timen brukes av andre.

Årsaken er at mange som har bestilt time aldri dukker opp. I fjor var det over 5000 som ikke møtte. Det gir unødvendig lange ventetider og dårlig utnyttelse av kontrollhallene.

I følge Jan Olav Simonsen i Statens vegvesen, er mange av timene ofte er bestilt av en annen person eller bedrift enn den som står som kjøretøyeier. Det nye systemet gjør det enklere å få inn gebyrene dersom man ikke møter. Den som bestiller, må betale.

Varsling via SMS

Men det skal også bli enklere å huske timen sin. Når du bestiller time etter nyttår, vil du få varsling med bekreftelse av timen og frist for betaling.

Du får også SMS med bekreftelse ved endring av time, på at du har betalt og en ny SMS dagen før du skal møte opp.

Enklere å endre time

Om det skulle vise seg at det ikke passer å komme dagen du først har bestilt og godtatt, kan du enkelt bytte både tid og sted for kontrollen. Men betalingen skal fortsatt skje innen tre dager etter den opprinnelig ble bestilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer