Trafikkdrepte i juli 2019

54 omkomne i trafikken så langt i år

Men for første gang siden 1950-tallet er det færre enn tosifret antall trafikkdrepte i løpet av en juli-måned.

ULYKKE: Årets juli-måned har vært den juli-måneden med færrest dødsulykker på mange år. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
ULYKKE: Årets juli-måned har vært den juli-måneden med færrest dødsulykker på mange år. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hittil i år har 54 personer mistet livet i trafikken mot 55 personer i samme periode i fjor. I juli i fjor omkom det ti personer.

Christoffer Solstad Steen, fungerende kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, sier i en pressemelding at juli historisk sett har vært en måned med mange ulykker i trafikken, og at de fryktet en juli med langt flere omkomne.

- Vi har likevel ikke opplevd færre enn et tosifret antall omkomne i juli måned siden 1954, sier Solstad Steen.

Han mener det også er viktig å huske på at dette er mye mer enn tall og statistikk.

- Det handler om mennesker og for de som har mistet sine kjære i trafikken er det liten trøst i en generell nedgang, sier Solstad Steen.

Sommermånedene er verst

I juli omkom det én bilfører, én bilpassasjer, én syklist og én MC-fører. Statistisk sett er sommermånedene mer preget av trafikkulykker med dødelig utfall enn resten av året.

Seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, uttalte i en pressemelding forrige måned over en tredjedel av dødsulykkene i trafikken vanligvis skjer i juni, juli og august.

Solstad Steen mener at det fortsatt er for mange som mister livet i trafikken, og at det har skjedd flere alvorlige ulykker med hardt skadde også denne sommeren.

- Likevel kan de forekomme uforklarlige svingninger fra måned til måned, så det er all mulig grunn til å opprettholde og forsterke det viktige, forebyggende trafikksikkerhetsarbeidet, sier Solstad Steen.

Men sommeren er langt fra over

Men, sommeren er langt fra over, og Trygg Trafikk ber alle ta det med ro nå på tampen av sommeren.

Solstad Steen sier at sommeren virkelig har slått inn for fullt, og at det er ekstra viktig at i vi holder hodet kaldt i trafikken.

- For høy fart i sommermånedene er en av de vanligste årsakene til de alvorligste ulykkene. Ikke la deg friste av verken risikofylte forbikjøringer eller for høye hastigheter, sier Solstad Steen.

Det nærmer seg skolestart

Dessuten er skolestart rett rundt hjørnet, noe som betyr at det er mange ferske og uerfarne trafikanter som skal ut i trafikken.

- Første skoledag er en stor dag for de aller fleste, og mange spente barn skal gå til skolen for første gang, sier den fungerende kommunikasjonssjefen.

Han oppfordrer deg til å huske at barna har et helt annet handlingsmønster enn oss voksne, og de klarer heller ikke å høre hvilken retning lyden kommer fra.

- Vær ekstra årvåkne og la skolebarna våre få en trygg og god skolevei, avslutter Solstad Steen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer