560 hester i 26 fot – hvordan er det mulig?

Tidligere har Hydrolift nøyd seg med å utstyre F-26 med lillebroren til DPX 600, DPX 500 med 475 hester. Men fristelsen ble antagelig for stor - også den store utgaven måtte prøves.

Publisert

Vi hadde en lang kjøretur med 470 hester i sommer og det er ingen tvil om at F-26 takler mye effekt. Problemet med disse motorene er et hemningsløst bensinforbruk, og du bryr deg verken om støy eller utslipp når du kjøper en slik motor. 12550">Du kan lese test av F-26 med MerCruiser HP 500 EFI på denne lenken.

Volvo Penta DPX 600

Dette er en ny modell av året og den yter som navnet tilsier 600 hester. Kun 560 av disse finner veien ned til propellene. Dette er selvfølgelig en V8 motor og den har et totalt motorvolum på 8,8 liter. Rent visuelt ser motoren ganske gammel ut og gir ikke inntrykk av å være ”high-tech”. Den minner mest om noe som er dradd ut av en ”Hot-Rod” fra 60 tallet. Mer overbeviser DPX-drevet. Vi har kjørt det tidligere med en KAD 44 motor og ble overbevist da også. 15871">Du kan lese test av F-26 med Volvo Penta KAD 44 på denne lenken. Drevet er beregnet på høye hastigheter og passer av den grunn meget godt på F-26. MerCruiseren med Bravo 1drev og enkel propell fungerer bra, men sitter ikke på langt nær så godt i vannet som DPX-drevet. To kontraroterende propeller har meget godt grep, og vi opplevde ikke den samme vaggingen som vi gjorde med Bravo 1 drevet i samme hastigheter. Mer om Volvo Penta DPX 600 kan du lese på denne 10123">lenken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer