6. generasjon Corvette

Sjette genereasjon Corvette skal levere enda mer krefter og lidenskap enn den forrige som ble produsert fra 1997 til 2004.

Publisert
Sist oppdatert

Corvette ble introdusert i Detroit for et par dager siden, men produksjonen starter ikke før i tredje kvartal i år. Corvette kabriolet blir vist i løpet av første halvår og produksjonen av den vil starte mot slutten av året.

Gode tall

Corvette er ensbetydende med gode ytelser. Vi har kjørt nåværende modell og vet det. Effekten på C6 bli enda bedre, og totaleffekten er nå oppe i 400 hestekrefter. Slagvolumet har økt til seks liter, og vi snakker fortsatt om en "smallblock". Motoren heter LS2 og baserer seg på 5,7-literen som sitter i nåværende Corvette. Den har bare to ventiler per sylinder som betjenes av støtstenger. Kamakselen sitter i blokka rett over veivakselen og ikke rett over ventilene som vi er vant til fra mer moderne konstruksjoner. Den første "smallblock-motoren" kom i 1955 og genererte 195 hestkrefter. På girkassefronten er tilbudet det samme som det er i dag, en fire trinns automatisk girkasse og en sekstrinns manuell girkasse.

Mindre

Corvette C6 har blitt mindre enn dagens modell. Nå måler den 4.44 meter i lengden og har en akselavstand på 2,67 meter. Den er kun 1,25 meter høy og vekten er 1.470 kilo. Vektfordelingen er også meget bra med 51 prosent av vekten på forhjulene og resten bak. Foran har vippelysene forsvunnet for første gang siden 1962, men bak er kjente elementer på plass, fire runde baklys og fire runde eksosmunninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer