6-serie tilbake

BMW tar frem 6-serien igjen etter noen slappe år med 8-serien. Nå håper BMW igjen å få grepet på salget av store kupeer.

Publisert
Sist oppdatert

6-serien skal vises for første gang på bilutstillingen i Frankfurt til høsten. BMW håper at dette skal bli en videreføring av selskapets tradisjoner med store kupeer. 6-serie kupé vil bli etterfulgt av en kabriolet med med fire seter.

Lang og lav

BMW 6-serie kupé har langstrakte klassiske proporsjoner. Selve kupeen har en lav taklinje og strekker seg langt bakover. Designspråket av bilens ytre gjenspeiles i bilens interiør. Som i 7-serien og den nye 5-serien har den nye 6-serien iDrive konseptet med betjening av funksjoner gjennom et lite ratt som sitter mellom forsetene. Samtidig er alle kjørefunksjoner plassert på og omkring rattet, mens komfortfunksjoner som radio og klimaanlegg kan betjenes direkte innen kort rekkevidde.

Den nye BMW 6-serie er 4,82 meter lang, 1,86 meter bred og 1,37 meter høy. Lengdemessig er den dermed på størrelse med de største stasjonsvognene på markedet.

Kjent motor

Den 4,4 liters V8-motoren som vi kjenner fra 7-serien bør gi spreke kjøreegenskaper og tilby nok kraftreserver. Motoren yter 333 hestekrefter, og maksimalt dreiemoment er 450 newtonmeter ved 3.700 omdreininger. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 kilometer i timen, og 0-100 er unnagjort på 5,6 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer