60 amerikanske kollisjonstester

Subaru Forester og Honda CR-V er blant bilene som oppnådde full pott i amerikanske kollisjonstester. BMW Z4, derimot, gjør det svakt.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har gitt våre lesere grundig dekning av de offisielle europeiske kollisjonstestene, som gjennomføres av Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Men det er begrenset hvor mange biler Euro NCAP har råd til å teste og det er derfor ikke publisert resultater siden november i fjor.

Kollisjonstester i 26 år

Men Euro NCAP er ikke de eneste som gjennomfører kollisjonstester. I USA finner vi NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Denne institusjonen hører inn under det amerikanske samferdselsdepartementet og utfører trafikk-relatert sikkerhetsarbeid. NHTSA innledet sitt kollisjonstest-program så tidlig som i 1978, 19 år før Euro NCAP. Siden den gang har NHTSA krasjet flere hundre biler.

61 modeller

Storparten av disse bilene er dessverre sær-amerikanske modeller som ikke markedsføres i Europa. Men i testporteføljen finner vi faktisk 61 modeller som selges her i landet. Blant disse er det flere eksempler på biler som foreløpig ikke testet av Euro NCAP, blant annet Toyota RAV4, Mitsubishi Outlander, Mazda 3, Lexus RX330, Hyundai Elantra og Toyota Prius. Testene av disse bilene er derfor spesielt interessante.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer