Det var Tesla-sjefen selv som fortalte at de hadde fått inn 200.000 forhåndsbestillinger fra kunder allerede i løpet av den første uken etter at Cybertruck ble lansert. Etter det har ikke Tesla gått ut med tall på hvor mange som nå står i kø for den litt spesielle (for å si det mildt) pickup-en. Det har imidlertid Cybertruck Owners Club. Klubben har tatt mål av seg til å samle alle som betaler inn depositum i en database der vi kan se antall bestillinger og hvilke utgaver av bilen de ønsker seg.


6.000 nordmenn
I denne databasen framkommer det at Island er landet med flest bestillinger av Cybertruck i forhold til folketallet. Med 6,4 biler per 1000 innbyggere, ligger Island klart foran USA, som har 1,23. Det betyr i så fall at over 2.300 av Islands 365.000 innbyggere ønsker seg denne bilen.

Varsler batteri-sjokk fra Tesla
På tredjeplass kommer Norge med 1,1 biler per 1000 innbyggere, ifølge Cybertuck Owners Club. Det betyr at tett oppunder 6.000 nordmenn står på liste for å få kjøpt bilen. Når det gjelder de andre nordiske landene, så oppgis det at tallet for Sverige er 0,51, noe som er mer enn både i Finland og Danmark.
Kommer neste år
Nøyaktig når de norske kundene kan vente å få bilen sin, er fortsatt usikkert. Teslas plan er å starte produksjonen av utgavene med to og tre elektriske motorer og firehjulstrekk i løpet av neste år.

Den kraftigste av disse skal kunne klare 0-100 km/t på rundt tre sekunder og trekke 6,4 tonn. Innstegsmodellen med bakhjulstrekk og en motor kommer i 2022. Det vil si hvis Teslas tidsplan holder. Det har den sjelden gjort. Nylig kom det melding om at Teslas elektriske lastebil blir to år forsinket.

Nye elbiler kraftig ned i pris
Ikke godkjent i Europa?
Hvor mange nordmenn som til slutt ender opp med en Cybetruck er også usikkert. For det første koster det bare 1.000 kroner å sette seg på listen for å reservere en bil. Pengene får du tilbake dersom du ombestemmer deg.
For det andre har det vært reist spørsmål om bilen i det hele tatt kan bli godkjent i Europa. Årsaken er at karosseri-platene er i ultra-hardt rustfritt stål, som skal tåle kraftige, ytre påkjenninger uten å få bulker. Dette strider mot EU-regler om at en bil skal ha myke soner som beskytter fotgjengere og syklister ved påkjørsler.
Kan flyte på vannet

Elon Musk er en populær fyr i Tesla-miljøet og bruker Twitter også til å svare fansen på spørsmål om bilene. Nylig fikk har et spørsmål fra en kommende kunde som driver med jakt og fiske om hvor mye vann bilen tåler å kjøre i. Svaret fra Musk var at Cybertruck skal kunne flyte på vannet ... i hvert fall en stund. Hvor lenge den kan holde seg flytende, sa han derimot ikke noe om.
Da Cybertruck ble introdusert, var det vanskelig å bedømme hvor stor bilen er. Nå har det imidlertid dukket opp bilder der bilen er plassert ved siden av andre pick-uper. Dette viser at Cybetruck er en bil det ikke blir er enkelt å parkere på vanlige plasser i Norge.
Rekkevidde 800 kilometer

Tesla har også gjennomført en «taue-konkurranse» mot Ford F 150. Denne vant Cybetruck enkelt, ikke minst fordi den er mye tyngre og har elmotorer med svært høyt dreiemoment. Hvor mye krefter det er i elmotorene eller hvor tung bilen er, har Tesla ennå ikke avslørt. Det oppgis imidlertid at bilen får en rekkevidde over 800 kilometer. Det må betyr en batteripakke på 600-700 kilo. Utgaven med bakhjulsdrift oppgis med en rekkevidde på rundt 400 kilometer
