Slurv og juks med EU-kontroller

63 verksteder fratatt godkjenningen

Vegvesenet frykter for trafikksikkerheten.

AVSLØRER SLURV OG JUKS: Rådgiver Jan Robert Halvorsen  (t.v.) og fagleder Torbjørn Seljevoll i Vegvesenets tilsynsseksjon, region øst, gjør systemet klart til å sjekke en bil som er til EU-godkjenning på et verksted. Foto: Bjørn Landsem / Dagbladet
AVSLØRER SLURV OG JUKS: Rådgiver Jan Robert Halvorsen (t.v.) og fagleder Torbjørn Seljevoll i Vegvesenets tilsynsseksjon, region øst, gjør systemet klart til å sjekke en bil som er til EU-godkjenning på et verksted. Foto: Bjørn Landsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2016 var det hele 63 norske verksteder som mistet godkjenningen sin fra Statens vegvesen.

Slik finner du et godkjent verksted til å reparere bilen din. Om det er ønskelig, kan til og med få noen verksteder hjem til deg.

36 av de 63 verkstedene har blitt fratatt retten til å foreta EU-kontroller (Periodisk kjøretøykontroll - PKK), mens 27 har mistet retten til å drive verksted. Sanksjonene gjelder for en kortere eller lengre periode, ifølge Vegvesenet.

Frykter farlige kjøretøy

Ifølge fagleder Torbjørn Seljevoll i Vegvesenets region Øst har flere av verkstedene i flere tilfeller oversett store mangler ved kjøretøy de har hatt inne til EU-kontroll.

I Dagbladet i forrige uke avslørte dessuten Vegvesenet at de har avdekket juks med over 100 biler hos et av landets største merkeverksted (pluss).

Vegvesenet frykter nå at det finnes flere direkte trafikkfarlige kjøretøy ute på norske veier.

– Et slikt kjøretøy er til fare både for dem som kjører, men også andre trafikanter. Det er derfor viktig at vi gjennomfører disse tilsynene, forklarer Seljevoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer